Agrovoltaica

Planta Fotovoltaica Montblanc

Blueprom Team, Canal de comunicació
  Font de la imatge: ews-sonnenfeld.com

  Avui ha sortit a informació pública la Planta Fotovoltaica Montblanc, un projecte de 11,98 MW que estem desenvolupant per Energies Renovables Terra Ferma al terme municipal de Montblanc.

  El projecte generarà uns 22.404 MWh/any, que evitaran les emissions de 5.399 T de COcada any i podria donar electricitat a 2.258 famílies.

  Considerem aquest projecte la segona fase de PSFV La Romiguera, que recentment ha obtingut Informe Ambiental favorable. Aquests dos projectes formaran part del Logis Intermodal, una plataforma logística amb connexió ferroviària que promou CIMALSA, empresa de la Generalitat, que va licitar els terrenys on s'ubica la planta, sent Energies Renovables Terra Ferma l'adjudicatària del concurs. Esperem que la planta pugui aportar energia de proximitat als equipaments que s'hi instal·laran.

  Aquesta planta serà possiblement el primer projecte agrovoltaic multihectàrea de Catalunya, amb conreus entre fileres, ramaderia ovina i apicultura validats per l'IRTA.

  L'espai, dedicat actualment al monocultiu de cereal, passarà a ser de conreu ecològic, amb aprofitament de plantes aromàtiques, lleguminoses i guarets florits per afavorir als pol·linitzadors. A més proposem aportar maquinària agrària electrificada, amb l'estalvi en diners i emissions que això suposa per l'activitat agrícola. Plantegem una planta d'estructures sense formigó i mesures ambientals per convertir-la en un refugi de biodiversitat, sense pesticides ni contaminants de cap mena, poc visible des de l'entorn gràcies a apantallaments vegetals i altres mesures paisatgístiques.

  La seva línia d'evacuació va totalment soterrada fins a la propera SET Montblanc.

  Si voleu participar econòmicament d'aquest projecte pioner i compliu els requisits, podeu fer-ho des de la plataforma tutambé

  Agrovoltaica

  Últimes notícies